PRENOČIŠČA

 

Smo družinski hotel v centru vasi Mežica, pod mogočno koroško goro Peco. Pri nas ste dobrodošli vsi, ki imate radi domačnost, preprostost in sproščeno vzdušje.

 

B&B Bikeski 


Smo družinski hotel v centru vasi Mežica, pod mogočno koroško goro Peco. Pri nas ste dobrodošli vsi, ki imate radi domačnost, preprostost in sproščeno vzdušje.

Naš hotelček (b&b) je bil nekoč mizarska delavnica, kjer so med drugim izdelovali tudi prve in takrat najboljše smuči v tedanji Jugoslaviji. Hotel se nahaja le minuto od supermarketa. V neposredni bližini so še pizzeria, restavracija, kebab in bar, kjer se v vsakem trenutku čuti utrip vasi. Na okoliških kmetijah, le nekaj minut sprehoda od nas, pa lahko okušate dobrote tipične koroške kuhinje.

Hotel ima štiri dvoposteljne in dve štiriposteljni sobi, vsaka soba ima svojo kopalnico in wc. V skupnem prostoru je kuhinja, kjer vam pripravljamo zajtrke, sestavljene iz produktov koroških kmetij. V kuhinji pa si seveda lahko pripravite obroke tudi sami.

Pod starim kozolcem vas bo prevzela prav posebna vrsta energija, prežeta s sproščujočim vzdušjem, kjer boste zlahka našli kotiček za počitek, uživanje in relaksacijo. Tukaj imate možnost uporabe zunanje kuhinja z žarom, na voljo pa vam je še kurišče. Pod kozolcem je na uporabo tudi sauna.

Zgoraj, pod streho kozolca, je v toplejših mesecih skupno ležišče za osem ali več ljudi.

Zraven je kolesarnica z možnostjo servisa in pranja koles.

Sanjska lokacija!


V naši neposredni bližini je vhod v Podzemlje Pece (eno izmed pet zvezdičnih doživetij v Sloveniji), do katerega se lahko sprehodite. Le 10 minut vožnje z avtomobilom je MTB ZONE Bikepark Petzen v Avstriji, z drugim najdaljšim flow trailom v Evropi. 8 minut vožnje z avtom  v Črno, vas čaka eden najdaljših zipline - (Olimpline) v Evropi! Med Mežico in Žerjavom je ob glavni cesti izhodišče za ferato Mučevo. Še ena ferate »na Olimpline« pa vas čaka v Črni, ki je idealna kombinacija z zipline, saj je njen cilj prav na startu zipa. Namesto klasičnega sestopa iz vrha ferate se lahko v dolino spustite po jeklenici.

 

Dolgčas ne bo :)


Pri nas imate možnost izposoje e-koles, nudimo pa vam tudi vodene XC gorsko kolesarske ture. Lahko vas s kombiji pripeljemo do starta številnih enoslednic, kjer boste uživali v adrenalinskih spustih s kolesom.

Če se želi preizkusiti v plezanju, lahko pri nas najame vodnika, ki vas popelje po naših feratah ali pa si le izposodite opremo za ferate.

V zimskem času si lahko izposodite smučarsko tekaško opremo in najamete učitelja teka na smučeh.

Na Koroškem pa imamo tudi kar nekaj smučišč. Največje je tudi najvišje ležeče smučišče na Peci. Sicer je smučišče v Avstriji ampak od nas z avtom oddaljeno le dobrih 10minut. Kljub temu, da je smučišče na avstrijski strani, se boste še vedno počutili popolnoma na Koroškem.
Manjše smučišče z nočno smuko (primerno za otroke, začetnike in družine) je v Črni na Koroškem. Po dolini navzdol je v Ravnah na Koroškem smučišče Poseka, kjer imajo ravno tako nočno smuko. Še eno manjše smučišče boste našli v Kotljah.

Nekaj več vožnje, nad Slovenj Gradcem pa je smučišče Kope.

Za rezervacijo izpolnite spodnji obrazec:

Lahko preverite koledar zasedenosti:

parallax background

Kontaktirajte nas!