MTB KOLESARSKI CAMP BikeSki 2023
12 aprila, 2023
Show all

KOLESARSKI TABOR 2022

MTB KOLESARSKI CAMP BikeSki 2022

MTB kolesarski camp za otroke, stare 10 do 14 let, bo tudi letos potekal v času poletnih počitnic in sicer od ponedeljka 4.7. do petka 8.7. 2022.

Vsebina in aktivnosti se vedno prilagajajo predznanju, starosti in dinamiki skupin. Skupine so izoblikovane glede na sposobnosti otrok. Ekipo sestavljajo izkušeni animatorji ter strokovno usposobljeni inštruktorji kolesarjenja pri kolesarski zvezi Slovenije, ki so skrbno izbrani, imajo izkušnje z delom z otroki in jim znajo prisluhniti. Aktivne počitnice v MTB kolesarskem campu bodo otroci preživeli predvsem na kolesu, v naravi, kjer se bodo učili osnovnih veščin MTB kolesarjenja in svoje znanje tudi izpopolnjevali.

 

NAMESTITEV

Otroci so skupaj z vaditelji in trenerji nastanjeni v bad&breakfastu BikeSki, ki se nahaja v centru Mežice, v neposredni bližini »pump tracka« in vseh izhodišč na enosledne poti. Nastanjeni bodo v 2–4 posteljnih sobah. Nastanitev po sobah je glede na starost otrok.

 

DOPOLDANSKE AKTIVNOSTI (naštetih je le nekaj glavnih)

* kolesarske spretnosti  na »pump tracku« (tlačilna steza) in test osnovnih kolesarskih znanj.

Pump track je  za otroke idealen začetek vadbe mtb kolesarjenja. Spoznali bomo vašega otroka-kolesarja, kaj vse je že sposoben narediti na kolesu, kje ima težave in kje bo zanj poudarek učenja v naslednjih dneh.

* kolesarjenje na start enega naših »trailov«(enoslednic) in spust po njem. Vožnja bo potekala po etapah, vmes se bomo ustavljali, učili, demonstrirali, popravljali…

* vožnja s kolesom po rovih rudnika Mežica, je prav posebno doživetje, ki ga zares ni moč opisati z besedami, zato bo to za otroke zagotovo enkratna izkušnja!

*Spust po enem najdaljših »zip line« v Evropi

 

POPOLDANSKE AKTIVNOSTI

– trening na »pump tracku«

– shutle-vožnje po »trailih«

– xc ture po okoliških hribih

– kopanje

– teoretično spoznavanje kolesa

 

VEČERNE AKTIVNOSTI

* spoznavni večer in druženje

* analize in videoanalize dnevnih aktivnosti (treningov)
* kino pod zvezdami (ogledi različnih mtb filmov)
* družabne igre

 

OSTALO

Otroci bodo imeli dnevno na voljo poleg polnega penziona tudi, napitek, sadje (jabolka, banane).
V primeru slabih vremenskih razmer, se program lahko deloma spremeni, oz. se prilagodi vremenskim razmeram.

 

OPOMBE

Možnost plačila na obroke. Zadnji obrok mora biti poravnan na dan pričetka aktivnih počitnic.

Plačilo je možno tudi s turističnimi boni.

V primeru bolezni otroka se vrne sorazmerni znesek z dnevi neudeležbe ob predložitvi zdravniškega potrdila in obvestila po elektronski pošti na:  p.doler@bikeski.si

Ob prijavi svojega otroka dovoljujete uporabo osebnih podatkov za potrebe društva. Društvo se obveže, da bo osebne podatke obdelovalo v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov in jih ne bo posredovalo tretjim osebam. Dovoljujete tudi uporabo slikovnega in videogradiva posnetega na taboru (objava na lastni internetni strani) v okviru svojih dejavnosti.

Posebej opozarjamo, da so aktivne počitnice namenjene preživljanju z naravo in okolico.  Uporaba telefonov, tabličnih računalnikov ni priporočljiva .

Obvezna oprema: kolo (all mountain ali enduro), zaščitna čelada (če je možnost full face), kolenčniki, komolčnik, rokavice, očala, (če je možnost želva-body armor).

Obvezno nezgodno zavarovanje za otroka.

Otrokom nudimo 24-urno varstvo.

V CENO JE VKLJUČENO:

  • 4x spanje
  • 4x poln penzion
  • Karta za vožnjo po rovih rudnika Mežica
  • Karta za Zipline
  • Karta za kopanje

CENA TABORA ZNAŠA 280 EVROV.

Za več informacij: 041 38 38 36 NATAŠA  ali  info@bikeski.si

 

 

Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. Sistemski piškotki, ki so nujni za delovanje, so že dovoljeni. Vaša izbira pa je, da dovolite ali zavrnete piškotke analitike in trženja, ki nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas.